4,5G/5G teknolojilerinde ULAK Haberleşme ve Türk Telekom’dan iş birliği
Yerli ve milli olarak ürettiği 4.
- Okunma sayısı : 21
- 27.Şub.2024
- Okuma Süresi 4 Dk.
- Twitter'da Paylaş
4.5G ve 5G kapsamında genişletilen iş birliklerini GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde duyuran ULAK Haberleşme ve Türk Telekom, 5G teknolojisi geliştirme süreçlerinde birlikte önemli projeler yürütmeye devam ediyor.
Türkiye’de 5G altyapısına yönelik yerli ve milli yatırımlar artıyor İletişim ve haberleşme altyapısını yerli ve milli imkanlarla geliştirmek için çalışmalara devam eden Türk Telekom ve ULAK Haberleşme; Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Rize, Ardahan’dan oluşan 6 ilin tamamında sadece ULAK baz istasyonları üzerinden 4.5G hizmeti verilmesi konusunda birlikte çalıştı. 2024 yılında her iki firma da yatırımlarını sürdürerek, 4.5G’nin yanı sıra 5G’nin yerli ve milli unsurlarla ülkemizde hizmete girmesi için faaliyetlerine devam edecek. 5G’ye hazırlık kapsamında, ULAK tarafından geliştirilen ürünlerin global ölçekte operatör şebekelerinde kullanıma uygun hale getirilmesi için temel fonksiyon ve şebeke uyumluluk testleri Türk Telekom Mobil Şebeke Test ve İnovasyon merkezinde gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar ile birlikte Türk Telekom ve ULAK Haberleşme’nin sahip olduğu deneyimler, ULAK ürünlerinin geliştirilme süreçlerine dahil edilerek ortaya çıkacak ürünlerin global ölçekte rekabet avantajı elde edecek nitelikte olması yönünde şekilleniyor. Telekom CEO’su Ümit Önal, “Şirket olarak hem teknolojimiz hem de yatırımlarımızla Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik ediyoruz. Yeni nesil teknolojilerin ülkemize kazandırılması konusunda çalışmalarımız sürerken 5G’ye geçiş sürecinde yerli ekosistemin güçlenmesi stratejik olarak öncelik verdiğimiz alanların başında geliyor. Bu doğrultuda ülkemizin ilk yerli baz istasyonu projesi olan ULAK ile yaptığımız iş birliklerini çok kıymetli buluyorum. 2024 yılında da bu iş birliklerimizi genişleterek sürdüreceğiz” dedi. Konu hakkında değerlendirmede bulunan ULAK Haberleşme A.Ş. CEO’su Dr. R. Ruşen Kömürcü, “Şirket olarak ülkemizin teknolojik bağımsızlığını kazanmasında anahtar rol oynayacak teknolojileri üretip, yerli ve milli imkanlarla halkımıza kazandırmak için faaliyetlerimize devam ediyor; bu kapsamda Türkiye’nin hemen her noktasında konumlandırdığımız binlerce ULAK baz istasyonuyla her koşulda kesintisiz iletişim sağlıyoruz. Türk Telekom ile birlikte 6 ilin tamamını ULAK altyapısıyla donatmış olmak bizim için önemli kilometre taşlarından birisi oldu. Günümüz iletişim teknolojisi olan 4.5G’nin yanı sıra 5G’nin de ülkemizde güvenli altyapılarla hizmete geçebilmesi için ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla Türk Telekom ile yürüttüğümüz çalışmalar, eminim ki Türkiye’nin ikinci yüzyılında da önemli atılımların önünü açacak” ifadelerini kullandı.Habere 0 Yorum Yapılmış
Habere Yorum Yap
Bağcılar Belediyesi’nin BAGBİ YZ Destekli Sohbet Robotu ödül kazandı
Bağcılar Belediyesi tarafından uygulamaya konulan BAGBİ YZ Destekli Sohbet Robotu, Türkiye’nin en geniş kapsamlı Bulut ve Yapay Zeka Zirvesi olan Future of AI&Cloud’dan ödülle döndü.
Bilim insanları İznik fayını kazarak inceledi
Çalışmaya İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mandal da katıldı.
Siemens ve Microsoft’tan endüstriyel otomasyon alanında iş birliği
Siemens ve Microsoft, endüstriyel otomasyon alanında iş birliğine gitti.