80 bin yılda bir görülen kuyruklu yıldız Lüleburgaz’da görüntülendi
Bilim insanlarına göre 80 bin yıl sonra ilk kez çıplak gözle görülebilecek olan C/2023 A3 kuyruklu yıldız, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde görüntülendi.
- Okunma sayısı : 90
- 16.Eki.2024
- Okuma Süresi 2 Dk.
- Twitter'da Paylaş
Bu gökyüzü olayına ilgi duyan birçok kişi gibi Lüleburgaz’da yaşayan fotoğraf sanatçısı Samet Baycan da bu nadir anı kaydetmeyi başardı.
Tarihteki en etkileyici kuyruklu yıldız geçişine tanık olduğu ve evinin balkonunda, fotoğraflama şansına sahip olduğu için mutlu olduğunu dile getiren fotoğrafçı Baycan, astro fotoğrafçıların hayatları boyunca bir kez şahit olacakları bu doğa olayını görüntüleyebilmek nöbet tuttuğunu söyledi. Kuyruklu yıldız C/2023 A3 gibi kuyruklu yıldızlar, sadece gökyüzü olayları açısından değil, bilimsel olarak da önem taşıyor. Kuyruklu yıldızların bileşenleri, evrenin ve Güneş Sistemi’nin erken dönemlerine ışık tutuyor. Bu gök cisimlerinin izlenmesi ve incelenmesi, evrenin derinliklerine dair daha fazla bilgi edinilmesine imkan sağlıyor.Habere 0 Yorum Yapılmış
Habere Yorum Yap
Bağcılar Belediyesi’nin BAGBİ YZ Destekli Sohbet Robotu ödül kazandı
Bağcılar Belediyesi tarafından uygulamaya konulan BAGBİ YZ Destekli Sohbet Robotu, Türkiye’nin en geniş kapsamlı Bulut ve Yapay Zeka Zirvesi olan Future of AI&Cloud’dan ödülle döndü.
Bilim insanları İznik fayını kazarak inceledi
Çalışmaya İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mandal da katıldı.
Siemens ve Microsoft’tan endüstriyel otomasyon alanında iş birliği
Siemens ve Microsoft, endüstriyel otomasyon alanında iş birliğine gitti.